UF isolatie herstel
Terug naar het overzicht

UF isolatie herstel

Voor wie is deze oplossing bedoeld?

Voor eigenaren van woningen/gebouwen waar de muren in het verleden zijn geïsoleerd met UF schuim en waar deze weer volledig thermisch hersteld dienen te worden. Thermecon E-Project  beschikt namelijk over een uniek UF isolatie herstelsysteem. UF staat voor Ureum Formaldehyde en het materiaal leent zich uitstekend om als hoogwaardig isolatieschuim te worden toegepast.

Wat is de werkwijze?

Na een vooronderzoek past Thermecon, volgens een nauwkeurig afgestemd boorpatroon, een kwalitatief hoogwaardig UF isolatie schuim toe. Dit isolatieschuim onderscheidt zich van het UF schuim uit het verleden door een hogere densiteit (volumieke massa) en aangepaste samenstelling. Nadat alle  gevels compleet zijn hersteld, worden de muren op vakkundige wijze gehydrofobeerd. Dit houdt in dat ze worden voorzien van een kleurloze, waterkerende en dampopen bescherming.

Wat zijn de voordelen van dit herstelsysteem?

De unieke voordelen van dit gecontroleerde en zichzelf bewezen systeem, zijn:

 • Geen onnodige milieubelasting en relatief hoge herstelkosten.
  De bestaande UF schuim isolatie hoeft namelijk bij toepassing van dit herstelsysteem niet te worden verwijderd; hierdoor hoeft dus ook de bestaande buitenmuur niet “deels” te worden verwijderd en weer te worden hersteld. Er blijven dus daarom ook geen zichtbare herstelsporen achter op de gevel.
   
 • Het eindresultaat is een weer optimaal en duurzaam geïsoleerde gevel.
  Het nieuwe UF isolatieschuim dat Thermecon, volgens een afgestemd boorpatroon toepast, mengt zich volledig met het oude nog aanwezige UF isolatieschuim. Er vormt zich uiteindelijk een nieuw hoogwaardig isolatiesysteem dat zich volledig uitstrekt over de gehele gevel.
   
 • De garantie termijn op dit spouwmuurisolatie systeem bedraagt net als alle andere Thermecon isolatie systemen 10 jaar. 

 

Bent u geïnteresseerd? Neem dan direct contact met ons op!    

N.b. Ook andere isolatie systemen kunnen zonder hak- en breekwerk vakkundig door Thermecon worden hersteld.