Mooi artikel in magazine Groenerwonen
Terug naar het overzicht

Mooi artikel in magazine Groenerwonen

De familie Eveleens woont in een vrijstaande boerenwoning in het Zeeuwse dorp Ovezande. De familie wilde de karakteristieke woning, overgekocht van de schoonouders, renoveren en verduurzamen. Ze kozen daarom onder andere voor buitengevelisolatie en om die klus te klaren, klopten ze aan bij Rob Wouda van Thermecon Isolatie.

Hessel Eveleens en zijn gezin wonen sinds drie jaar in het huis, dat voorheen een slachterij aan huis was. De woning met een jaren 70- uiterlijk voldeed alleen niet meer aan de huidige eisen van wooncomfort en duurzaamheid, dus was het hoog tijd om daar iets aan te doen. Op aanraden van aannemer Jan Kraan ging Hessel eerst kijken naar isolatie. Verschillende bedrijven kwamen langs en boorden op anderhalve meter gaatjes in de voegen om te zien of de spouwmuur gevuld kon worden. Dat kon, aldus de medewerkers. Vervolgens kwam er iemand van Thermecon Isolatie langs.

Hij boorde, zoals het hoort, op meerdere plekken en constateerde met behulp van een spouw remote camera al snel dat de spouw op veel plekken zwaar vervuild was, waardoor uitsluitend het aanbrengen van spouwmuurisolatie werd afgeraden.

Bovendien had de familie als wens een veel hogere isolatie dan spouwmuurisolatie kan bieden en daarnaast mocht de woning ook een ander uiterlijk krijgen. De familie en Rob Wouda van Thermecon kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat buitengevelisolatie een passende oplossing zou zijn. De familie kon tijdens de werkzaamheden in huis blijven wonen en volgens Hessel genoten de me- dewerkers van Rob ervan om mee te helpen aan het verwezenlijken van deze droom.

Lees hier het gehele artikel.

 

Hier de link naar het magazine GroenerWonen en Bouwkundig adviesbureau Zeeland

 www.groenerwonen.com     www.bazeeland.nl