Bodemisolatie

Bodemisolatie

Bij bodemisolatie wordt er door Thermecon E-Project een isolatielaag aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Bij vloerisolatie brengt Thermecon E-Project een isolatielaag aan rechtstreeks tegen de onderzijde van de vloer. De uiteindelijke isolatiewaarde van vloerisolatie kan over het algemeen iets hoger zijn dan die van bodemisolatie. Echter in niet alle gevallen is vloerisolatie technisch mogelijk. Ook is het aanbrengen van bodemisolatie doorgaans goedkoper dan vloerisolatie.

Isolatiematerialen

De isolatie materialen die Thermecon E-Project bij deze methode hanteert, zijn veelal kunststof chips of parels gemaakt van polystyreen. Deze isolatiematerialen worden aangebracht op de bodem van de kruipruimte. De uiteindelijke isolatiewaarde van deze methode ligt over het algemeen iets lager dan bij vloerisolatie.

Bij bodemisolatie kan er echter, afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte, wel gemakkelijk een dikkere laag isolatiemateriaal worden aangebracht wat een positief effect heeft op de isolatiewaarde. Daarnaast zorgt de bodemisolatie ervoor dat het zogenaamde condensatiepunt onder de isolatielaag komt te liggen. Hierdoor wordt overmatige vochttoetreding richting de bovenliggende vloer sterk gereduceerd.