Isolatieherstel

Isolatieherstel

Muren die reeds in het verleden zijn nageïsoleerd (voornamelijk in de jaren ’70 en ’80) en waarvan de isolerende prestaties na verloop van tijd, onbedoeld, flink zijn teruggelopen, dienen op deskundige wijze te worden hersteld. Er zijn vaak aanwijsbare oorzaken waardoor deze thermische prestaties uiteindelijk zijn verminderd.

Hierbij valt te denken aan de kwaliteit van de buitenmuur zoals aangetast voegwerk, vorstschade en een zeer poreuze steenkwaliteit. De kwaliteit van het isolatiemateriaal kan hierdoor mogelijk na verloop van tijd minder worden, waardoorde isolatiewaarde van de gevel behoorlijk zal teruglopen.

Thermecon E-Project heeft voor alle situaties een uniek en beproefd herstelisolatiesysteem. Het verwijderen van de “oude” isolatie is dus niet nodig. Uiteraard heeft dit een belangrijk positief effect op de milieubelasting en kosten. Welk systeem uiteindelijk wordt gekozen, is afhankelijk van welk isolatiemateriaal in het verleden is toegepast (glas- of steenwol, EPS parels of UF schuim).

Bij deze herstelisolatie wordt de warmteweerstand op vakkundige en duurzame wijze weer volledig hersteld. Gezien de verschillende eigenschappen van de verschillende isolatiematerialen is het van essentieel belang dat men hierop zijn specifiek isolatieherstelsysteem afstemt. Hierdoor krijgen de gevels zowel thermisch als bouwfysisch gezien weer de optimale prestaties voor uw eigen besparing en wooncomfort.

In het menu isolatieherstel volgt een korte omschrijving van de verschillende isolatieherstel systemen. 

Spouwmuurisolatie herstel

Voor woningen/gebouwen waarbij de muren in het verleden zijn geïsoleerd met UF schuim en waar de isolatie weer volledig thermisch hersteld dienen te worden, heeft Thermecon E-Project een uniek UF isolatieherstel systeem.

Na een grondig en gefundeerd vooronderzoek past Thermecon E-Project, volgens een nauwkeurig afgestemd boorpatroon, een kwalitatief hoogwaardige UF isolatie toe. Dit UF schuim onderscheidt zich met een aangepaste densiteit (een hogere volumieke massa) en samenstelling van het UF schuim uit het verleden. Verder wordt als onderdeel van dit UF herstelsysteem ook de buitenmuur op vakkundige wijze gehydrofobeerd.

Dit houdt in dat deze wordt voorzien van een kleurloze, waterkerende en dampopen laag.

De unieke voordelen van dit gecontroleerde en zichzelf bewezen Theco UF herstelisolatie systeem, zijn:

  • De bestaande UF isolatie hoeft bij toepassing van dit systeem niet te worden verwijderd (dus geen hoge kosten en sterke milieubelasting)
  • De bestaande buitenmuur hoeft hierdoor niet “deels” te worden verwijderd en weer te worden hersteld (dus geen hoge kosten en milieubelasting)
  • De specifieke UF isolatie die Thermecon E-Project, volgens een afgestemd boorpatroon, toepast, vormt en mengt zich volledig met het oude UF isolatieschuim. Er vormt zich uiteindelijk een nieuw hoogwaardig isolatiesysteem dat zich volledig uitstrekt tot in alle hoeken van de gevels
  • Het eindproduct is een weer optimaal en duurzaam geïsoleerde gevel

Uiteraard bedraagt de garantietermijn op dit Theco isolatiesysteem net als alle andere Theco systemen 10 jaar.          

Buitengevelisolatieherstel

Ook voor muren die voorzien zijn van zogenaamde buitengevelisolatie heeft Thermecon E-Project met zijn allround expertise totale hersteloplossingen.

Bij buitengevelisolatie is het isolatiesysteem met afwerklaag (in veel gevallen stucwerk, steenstrips of tegels) aan de buizenzijde van de buitenmuur aangebracht. Thermecon E-Project heeft de specialistische kennis en ervaring om deze isolatiesystemen op deskundige wijze zowel technisch als esthetisch te herstellen naar de oorspronkelijke of een verbeterde situatie; bv een aanvullende isolatielaag.

Ook is Thermecon E-Project gespecialiseerd in schadeherstel van de isolatielaag en/of herstel van een vervuilde/beschadigde stucwerklaag, inclusief reiniging en sauswerk.