
Vloerisolatie
Naast de muren en het dak van een gebouw dient voor een maximale besparing van uw energielasten en verhoging van uw wooncomfort ook de vloer of de kruipruimte te worden geïsoleerd.
Allereerst zijn er vloeren met en zonder kruipruimte eronder. Indien er geen kruipruimte aanwezig is, bijvoorbeeld bij een betonnen vloer op zand, kan de vloer uitsluitend aan de bovenzijde worden geïsoleerd. Dit is uiteraard een methode die een stuk arbeidsintensiever is en overlast met zich meebrengt. We hebben tenslotte vaak met een afwerkvloer en een bewoonbare situatie te maken.
Bij veruit het overgrote deel van de vloeren is er echter sprake van een kruipruimte eronder.
Thermecon onderscheidt een tweetal isolatiemethoden bij deze vloeren en kruipruimten; vloerisolatie en bodemisolatie. U heeft bij deze methoden niet of nauwelijks overlast, gezien het feit dat de isolatie vanuit de kruipruimte of van buitenaf de woning kan worden aangebracht.
Vloerisolatie
Voor vloerisolatie dient de kruipruimte aan een aantal noodzakelijke voorwaarden te voldoen. Daardoor is vloerisolatie in een aantal specifieke gevallen niet mogelijk. De kruipruimte dient minimaal 50 cm hoog te zijn. Daarnaast kan mogelijk aanwezig leidingwerk of een beperkte toegankelijkheid ervoor zorgen dat het aanbrengen van vloerisolatie niet mogelijk is.
Bij vloerisolatie dient een onderscheid te worden gemaakt in houten en betonnen vloeren. Houten vloeren worden door Thermecon bij voorkeur met minerale dampopen isolatieplaten geïsoleerd. Dit om het risico op mogelijke vochtproblemen via het vloerhout te voorkomen. Bij deze methode kan de bodem van de kruipruimte aanvullend worden voorzien van een folie. Betonnen vloeren isoleert Thermecon in de meeste gevallen met kunststof isolatiematerialen. Deze isolatiematerialen worden op vakkundige wijze naadloos en rechtstreeks tegen de onderzijde van de vloer gesprayed.